1 Mayıs 2011 Pazar

Uşak'ın Tanıtımına Büyük Bir Katkı: 8. Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencileri Kongresi



2011 yılı hepimizin malumu Uşak’ın tanıtımı yılı ilan edildi. Bu doğrultuda henüz şehirde ciddi bir proje olmaması hepimizi üzerken, Uşaklıların bugüne kadar tam anlamıyla gerçekleştiremediği tanıtım işini sanıyorum Uşak Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri herkesten daha iyi yapacak; zira 8. Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencileri Kongresi bu sene 12-13-14 Mayıs tarihlerinde Uşak Üniversitesi’nde düzenleniyor.

Birincisi 31 Mart-2 Nisan 2004 tarihleri arasında ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Temsilciliği bünyesinde gerçekleştirilen “Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencileri Kongresi” geleneksel bir hal almış, kongrenin ikincisi yine ODTÜ, üçüncüsü İstanbul Üniversitesi, dördüncüsü Bilkent Üniversitesi, beşincisi Çorum Hitit Üniversitesi, altıncısı Kars Kafkas Üniversitesi ve yedincisi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenmiştir. Geçen sene Bolu’daki kongreye katılan Uşak Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri kongre sonunda yapılan seçimlerde kimsenin beklemediği büyük bir zafer kazanarak kongrenin bu sene Uşak Üniversitesi’nde yapılmasını sağlamışlardır. Geleneksel hale gelen bu kongrenin sekizincisi Uşak Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü tarafından 12-13-14 Mayıs 2011 tarihlerinde Uşak Üniversitesi’nde düzenlenecektir. Kongre için Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden 10 kadar öğretim üyesi, 40 kadar konuşmacı üniversite öğrencisi ve 50 kadar izleyici üniversite öğrencisi Uşak şehrine geleceklerdir. Uşak Üniversitesi yönetiminin destekleriyle tüm konuklar Uşak’ta yeni açılan son derece iyi kalitedeki Grand Uşak Hotel’de ağırlanacak, ayrıca konuklar Uşak şehrini 3 gün boyunca gezme şansına sahip olacaklardır. Uşak şehri ve Uşak Üniversitesi’nin müthiş bir tanıtım imkânı sağlayacağı bu organizasyon ilk kez “ilkler şehri” Uşak’ta uluslararası bir nitelik de kazanacak, çünkü kongreye kardeş ülke Azerbaycan’dan da üç konuşmacı öğrenci katılacaktır.

Bu organizasyonu gerçekleştiren ve organizasyona destek olan başta Uşak Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi kulübü olmak üzere tüm kişileri ve kurumları can-ı gönülden tebrik ederim. Kongre ile ilgili tüm bilgiler için web sitesi; http://ogrencikongresi.usak.edu.tr/.

Ozan Örmeci


Hiç yorum yok: